Actualitat blanc-i-blava

L'Espanyol suma el sisè empat consecutiu a la Lliga davant la Reial Societat (1-1)

L'Espanyol va sumar el sisè empat consecutiu a la Lliga davant la Reial Societat a Anoeta (1-1), i no troba la fórmula de trencar una dinàmica que manté Ernesto Valverde en el punt de mira. Els blanc-i-blaus van haver de remuntar un marcador advers, ja que els donostiarres es van avançar a la mitja hora de partit amb un gol de Díaz de Cerio. L'Espanyol, a través de Luis García, va restablir l'empat i fins al xiulet final va disposar d'ocasions per guanyar, però es va fallar en els metres finals.

El president de l'Espanyol havia tillat el duel de "partit del segle" i d'altres l'havien batejat com a matx d'urgència per la situació crítica de tots dos equips, però, al final, empat i repartiment de punts. Només començar la primera part, Tamudo va tenir un regal de la Reial Societat en una autèntica passada de gol que el de Santa Coloma no va saber aprofitar perquè l'Espanyol comencés el partit amb avantatge des del minut 5. Va ser un regal d'Ansotegui, en què la seva passada errònia es va convertir en una cessió a Tamudo, que va encarar en l'un contra un el porter Claudio Bravo, que va estirar una mà miraculosa, i va enviar la pilota a córner. Després de la jugada, l'Espanyol va tenir més controlat el partit que els bascos, fins a la mitja hora.

Quan ningú s'ho esperava, en el minut 31, va arribar el gol de la Reial Societat. Després d'una falta llançada ràpidament des del mig del camp, Gari Uranga va tocar de cap i Díaz de Cerio, dins l'àrea, sol davant el porter Kameni, va enviar la pilota al fons de la xarxa. El gol va deixar els de Valverde tocats i, per contra, els donostiarres van anar millorant fins a arribar al descans. Abans del gol, els de Lotina ja havien disposat de dues bones ocasions a través d'una centrada d'Aranburu que va acabar a les mans de Kameni i una altra amb un xut de falta directa de Gari Uranga que es va escapar fregant el pal esquerre.

Abans de marxar als vestidors, els de Lotina encara van disposar d'una altra oportunitat per incrementar el marcador, amb Díaz de Cerio també de protagonista, que no va arribar a una rematada al segon pal per ben poc.

Si només començar la primera part Tamudo va perdonar el gol, en el segon temps l'Espanyol també va disposar d'una bona ocasió i aquesta vegada, no va perdonar. Luis García, dins l'àrea, va fer pujar l'empat a un amb un gran gol en combinació amb De la Peña, després d'una jugada trenada dels blanc-i-blaus. A la mitja hora de la represa, Díaz de Cerio també va tenir l'oportunitat de fer pujar un altre gol al marcador, però aquesta vegada Kameni es va lluir i ho va poder evitar.

A partir d'aquí, l'Espanyol va buscar els tres punts i va disposar d'ocasions claríssimes per aconseguir-ho, gràcies a les passades ben col·locades de De la Peña, tot i que es va fallar en la definició final, tant a través de Tamudo -una rematada seva dins l'àrea va acabar a córner-, com a través de Luis García, que va enviar una pilota alta davant el porter, i en una altra ocasió en què l'asturià va fallar un gol cantat que Bravo va enviar a córner.

Mentre l'Espanyol pressionava en veure que tenia opcions de marcar el gol de la victòria, la Reial Societat va anar reculant, va firmar l'empat com a bo i va acabar sortint-se amb la seva. L'Espanyol va sumar, doncs,el sisè empat consecutiu a la Lliga, que no li permet trencar la dinàmica. L'estadi d'Anoeta va ser on l'Espanyol va sumar l'última victòria com a visitant, fa deu mesos, amb un gol de Tamudo, la temporada passada.