Brigada mòbil dels Mossos d'Esquadra
Brigada mòbil dels Mossos d'Esquadra
Barcelona

Les versions dels Mossos i la Policia Nacional sobre el cotxe de Manel Prat enfronten el govern i el PP

Les afirmacions enfrontades d'Interior i de la Policia Nacional respecte a la suposada presència del cotxe del director general dels Mossos, Manel Prat, davant de l'edifici on es va detenir el propietari de Método 3 han derivat en una polèmica que enfronta el PP i la Generalitat.

RedaccióActualitzat
Era el cotxe del director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, a l'edifici on es va detenir el propietari de Método 3? El Departament d'Interior assegura que no, però la Policia Nacional reitera que va identificar el vehicle. Les dues versions han derivat en una polèmica política que enfronta el PP i la Generalitat.
 
La Policia Nacional ha reafirmat a TV3 la informació que publicava aquest dissabte "La Vanguardia" segons la qual els agents de la Policia Nacional van veure el cotxe de Manel Prat davant de l'edifici on, més tard, detindrien Francisco Marco, propietari de l'agència de detectius Método 3.
 
Els agents de la Policia Nacional asseguren que van veure com un Volkswagen Passat de color fosc recollia una dona que sortia d'aquest edifici. El cotxe correspon al del director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat.
 
El Departament d'Interior ha negat reiteradament la informació de la Policia Nacional. Tot i això, l'enfrontament entre les direccions de Mossos i Policia Nacional ha traspassat a la política, amb la decisió presa per la presidenta del Partit Popular Català de renunciar a l'escorta dels Mossos i substituir-la per policies nacionals.

Sánchez-Camacho considera que la sospita que plana sobre Manel Prat li ha fet perdre la confiança en la direcció de la policia catalana.
 
El portaveu del seu partit, Enric Millo, ha anat més enllà i ha acusat directament el director dels Mossos d'"interferir" en la investigació sobre Método 3.

Aquest dilluns, Manel Prat comapreixerà per donar la seva versió dels fets.
 
Rebuig unànime
 
El govern, bona part dels partits catalans i el principal sindicat dels Mossos d'Esquadra han sortit en defensa de la policia catalana.
 
El Departament d'Interior lamenta la decisió de la presidenta del PP i considera que la polèmica política el que fa és perjudicar la feina de la policia catalana. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en unes declaracions a TV3, ha criticat que s'utilitzi la policia per a la baralla política.
 
La Generalitat veu la polèmica com una irresponsabilitat i una operació política per erosionar la imatge dels Mossos d'Esquadra, un dels símbols més rellevants de l'autogovern. L'exconseller d'Interior, ara d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha acusat Camacho d'instrumentalitzar els Mossos per raons polítiques.
 
El PSC i Esquerra també n'han parlat. Titlllen Camacho de deslleial per posar en dubte la professionalitat dels Mossos.
 
"Un circ meditàtic"
 
El principal sindicat dels Mossos, SME-CCOO, assegura que els Mossos estan "cansats" que els utilitzin políticament. En aquest sentit, ha recordat a Camacho que "és la primera que sap que ha tingut autèntics professionals amb ella".
 
El sindicat, però, també carrega contra el govern i la Direcció General de Policia perquè consideren que no han estat prou contundents en la resposta als dubtes sobre el cotxe de Prat. Aquest dissabte, la direcció dels Mossos es va limitar a desmentir en una nota breu la informació publicada a "La Vanguardia".
Anar al contingut