Queensland

Les pluges a Austràlia obliguen a evacuar la tercera ciutat del país i deixen 13 morts

Les pluges fortes que afecten bona part d'Austràlia obliguen a evacuar la capital de l'estat de Queensland i la tercera ciutat del país, Brisbane, on viuen dos milions d'habitants. El riu que la travessa s'ha desbordat i s'espera que la situació empitjori aquest dimecres i dijous podria superar-se el pic de 5,45 metres de les devastadores inundacions del 1974. Els aiguats ja han causat 13 víctimes mortals, han deixat una setantena de desapareguts i es calcula que hi ha 200.000 damnificats. Les xifres de la catàstrofe podrien augmentar ja que de moment les pluges no donen treva.

Actualitzat
El riu que travessa Brisbane, la tercera ciutat australiana, s'ha desbordat i els meteoròlegs preveuen que aquest dimecres arribi al nivell màxim. Es calcula que les riuades inundaran unes 9.000 cases i més de 30.000 edificis quedaran afectats.

La situació a la capital de Queensland és molt semblant a la que es viu a tot l'Estat, on els cotxes floten i fins i tot els ponts estan sota l'aigua.

Aquest desembre passat van començar les pitjors riuades dels últims 50 anys a Austràlia i ni la Creu Roja ni els equips de rescat encara no han pogut arribar a les zones més afectades. Les evacuacions es fan en helicòpter i són cada vegada més freqüents.

A més a més, per les previsions meteorològiques, sembla que la situació no millorarà en els pròxims dies, ja que s'espera que els ruixats continuïn.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut