Aturen les obres de les Glòries
Aturen les obres de les Glòries
Barcelona

Les obres de Glòries podrien pujar fins als 83 milions d'euros

El govern de Colau ha decidit rescindir el contracte per a la construcció del túnel i treure a concurs un nou projecte

RedaccióActualitzat

Aturar les obres de les Glòries costarà 1,7 milions d'euros. Les constructores marxaran d'aquí a poc més d'un mes i deixaran pendent el 40% del projecte. Ja s'ha comunicat la rescissió del contracte a les empreses, que no comparteixen la culpa que se'ls atribueix en els retards i sobrecostos.

Les empreses marxaran havent executat el 60% de l'obra. Entre el que s'ha pagat per la feina feta fins ara i el que es preveu pagar amb la nova licitació, la factura de Glòries podria pujar fins als 83 milions d'euros. Es va adjudicar per 60 milions en el contracte que ara queda rescindit.

El govern d'Ada Colau ha decidit rescindir el contracte per la construcció del túnel i treure a concurs un nou projecte. La CUP és l'únic grup de l'oposició que li ha donat suport. El govern ha explicat que l'aturada es farà d'aquí un mes aproximadament, quan s'hagin fet les actuacions de seguretat necessàries. Diuen que no pot seguir amb aquestes constructores perquè s'ha disparat el sobrecost i, a més, estan sota sospita pel cas del 3%.

La previsió és licitar el nou projecte a l'estiu perquè les obres comencin el gener de l'any que ve i acabin a començaments del 2020. La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, ha defensat la solució municipal:

"Aquest govern, evidentment, no amagarà el cap sota l'ala i farà tot allò que sigui més beneficiós per a la ciutadania de Barcelona i especialment per als veïns i veïnes de l'entorn de la plaça de les Glòries. Avui comença la solució perquè Glòries s'acabi al més aviat possible i que sigui una realitat també al més aviat possible."

L'Ajuntament de Barcelona també ha anunciat que reclamarà danys i perjudicis a l'empresa constructora pel retard acumulat.

Miquel Catasús, responsable de l'Associació de Veïns del Clot-Camp de l'Arpa, reclama que, quan es reprenguin, es faci tot el conjunt de l'obra:

"Que es facin totes les obres seguides i que s'acabi tot realment. Si ha de ser el 2020, doncs el 2020, si és el 2021, doncs el 21, però que es faci tot i ben fet."

I des de la patronal, el president de PIMEC, Josep González, critica la imatge que s'està donant:

"El que no pot ser és que s'estigui parlant de parar-ho tot i començar el 2018, quan estem demanat l'Agència Europea del Medicament, quan estem parlant que vinguin empreses del Brexit que sortiran d'Anglaterra, quan estem parlant que sigui una aposta de Barcelona per la tecnologia, no pot ser que donem aquesta imatge."

 

 

 

Anar al contingut