Dos manifestants amb màscares al capdavant d'una de les marxes que han arribat a Madrid. (Foto: EFE)
Els desocupats han arribat a Madrid procedents de diferents punts d'Espanya. (Foto: EFE)
Madrid

Les marxes d'aturats prenen Madrid per reclamar diners per a l'ocupació i no per als bancs

Centenars de persones procedents de diversos punts de l'estat han envaït el centre de Madrid. Reclamen que els diners es destinin a fomentar l'ocupació, i no als bancs. S'han afegit a la marxa membres del 15-M, jubilats, estudiants i sindicalistes.

RedaccióActualitzat
Madrid és dia si i dia també escenari de protestes contra les polítiques del govern espanyol per sortir de la crisi. Aquest dissabte ha estat el torn dels desocupats, que en diferents columnes arribades d'arreu, que conformaven l'anomenada "Marxa dels 40 milions", han exigit un "veritable canvi en la gestió del país".

Centenars de persones procedents de diversos punts de l'estat han envaït el centre de Madrid des de primera hora d'aquesta tarda de dissabte.  Reclamen que els diners que es recaptin es destinin a fomentar l'ocupació en comptes d'injectar-los directament als bancs perquè, diuen, "no és responsabilitat de la ciutadania que els bancs no hagin estat ben gestionats".

La concentració ha tingut lloc al passeig del Prado, on s'han pogut llegir pancartes amb lemes com "Si no hi ha justícia per al poble, no hi haurà pau per al corrupte govern", "El dret a viure no es pidola, es pren" o "No som l'enemic, no sou els dolents, tots anem en el mateix vaixell".

La marxa s'ha dirigit cap a Sol per fer una assemblea final. Unes 5.000 persones, segons l'organització, han participat en una manifestació sense incidents. S'han afegit a la concentració membres del 15-M, jubilats, estudiants i sindicalistes. Els manifestants exigeixen un veritable canvi en la gestió política, administrativa, econòmica i social d'Espanya.
Anar al contingut