Kíev

Les forces armades d'Ucraïna detenen l'exprimera ministra Iúlia Timoixenko per desacatament

L'exprimera ministra i líder de l'oposició ucraïnesa Iúlia Timoixenko ha estat detinguda aquest divendres per agents de les forces de seguretat del país. Una estona abans, la justícia ucraïnesa havia ordenat l'arrest de la "princesa" de la Revolució Taronja del 2004, processada per un presumpte abús de poder i malversació de fons públics. En concret, se l'acusa d'haver forçat l'empresa estatal d'energia Naftogaz a signar un contracte de subministrament de gas amb Rússia, l'any 2009.

Actualitzat
Després de l'anunci de la decisió s'ha produït un estira-i-arronsa entre partidaris de Timoixenko –que han arribat a tallar un bon nombre de carrers de Kíev mentre corejaven crits de "Vergonya!"- i els membres de les forces de seguretat que han entrat a la sala del jutjat per endur-se la política de la trena daurada. Acte seguit ha estat traslladada en un furgó policial a una presó preventiva de la capital ucraïnesa.

Amb la redacció de l'ordre de detenció, el magistrat Rodión Kiréyev, que s'encarrega de la causa contra la política de la trena daurada, ha satisfet d'aquesta manera la petició dels fiscals, que van denunciar que Timoixenko entorpia el desenvolupament de la causa.

Fins al moment, l'excap de govern d'Ucraïna ha negat tots els càrrecs.


Anar al contingut