Les forces de seguretat de l'Estat entrant per la força en una de les escoles l'1-O
Les forces de seguretat de l'Estat entrant per la força en una de les escoles l'1-O

Les escoles amb danys per les càrregues policials de l'1-O encara no han cobrat

Les demandes dels centres, presentades per segona vegada, canvien la causa dels desperfectes de "càrregues policials" a "actes vandàlics"

RedaccióActualitzat

Les escoles que van patir desperfectes durant l'1 d'octubre no han cobrat les reparacions per part de les asseguradores. I ara s'està pendent de si se'n fa càrrec el consorci de compensació d'assegurances. La demanda s'ha posat per segon cop, canviant la causa dels danys de "càrregues policials" a "actes vandàlics".

Un dels centres afectats és l'Institut Joan Boscà de Barcelona. Allà, a més dels 3.000 euros que els ha costat reparar els desperfectes, la Policia Nacional se'ls va emportar 11 ordinadors del centre que encara no han recuperat. 

Ensenyament va xifrar en més de 300.000 euros els danys a les escoles durant el referèndum. La majoria de centres afectats, 26, són a la ciutat de Barcelona, amb desperfectes per valor de 98.000 euros. A Girona, 75.000; a Tarragona, 35.000; a Lleida, 30.000, la mateixa quantitat que al Vallès Occidental. A les comarques de Barcelona, la xifra és de 25.000 euros; a la Catalunya Central, 15.000, i al Maresme-Vallès Oriental, 6.000 euros.

Notícia relacionada: "Com dius a un nen que les destrosses són de la policia i no d'uns lladres"

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut