Roses

Les edificacions de Santa Margarida estan aixecades en espai públic i podrien passar a mans de l'Estat

Preocupació a Roses per la negativa del registre a acceptar la compravenda de propietats aixecades en zona de domini públic. Afecta tres hotels i milers d'apartaments construïts amb tots els permisos i que podrien passar a l'Estat d'aquí a 60 anys.

Actualitzat
Aquestes edificacions estan construides, segons el pla urbanístic, en espai públic. La delimitació de la zona de domini públic de la Marina residencial de Santa Margarida ja havia creat conflictes. Però fins ara els problemes els donava la delimitació d'una zona de pas al voltant dels amarradors.

Les edificacions en cap cas s'enderrocaran. Però el que fa patir els veïns és que les seves propietats passarien a ser una concessió de seixanta anys i després tota la zona quedaria en mans de l'Estat. En total, aquesta situació afectaria 10.000 persones i 3 hotels.

L'alcaldessa ja ha començat a negociar amb la subdelegació del govern perquè Costes regularitzi la situació i s'ha reunit amb els veïns per tractar aquest i altres problemes relacionats amb la Marina residencial. Considera que es tracta d'un error de l'Estat i insta els veïns a denunciar l'Estat i el mateix Ajuntament per la problemàtica.

Les edificacions de la zona de la Gola de l'Estany tenien el permís de l'Ajuntament. Un lloc privilegiat, a primera línia de mar i de domini públic, un fet que mai fins ara els ha comportat problemes. El nou pla d'ordenació urbanística de Roses ha posat sobre la taula aquesta situació irregular i ara els propietaris es troben davant un panorama d'incertesa.

La negativa d'una registradora de la propietat a firmar un contracte de compravenda a la zona afectada ha estat el detonant. Tot i que l'Ajuntament diu que sempre s'ha sabut que aquest és un espai de domini públic, els propietaris ho neguen i estan desconcertats.

L'Ajuntament treballa ara perquè Costes reconegui que aquesta és una zona ja consolidada amb milers de veïns afectats i que traslladi la línia d'espai públic maritimoterrestre davant de la zona ja edificada.

Si Costes accepta aquesta modificació, després haurà de ser el Ministeri d'Hisenda el que regularitzi la situació administrativa dels propietaris.
Anar al contingut