Corrides de toros a les Balears, però sense que matin els animals
Corrides de toros a les Balears, però sense que matin els animals
Palma

Les Balears aproven una llei que prohibeix que es matin els toros a les corrides

La llei aprovada al Parlament de les Illes preveu corrides amb un màxim de tres toros que no podran ser ferits ni morts, i cada toro no podrà estar més de deu minuts a la plaça

RedaccióActualitzat

El Parlament de les Balears ha aprovat la llei que prohibeix que es matin o es fereixin toros a les corrides de les Illes. Els impulsors han estat el Partit Socialista de les Illes Balears, Més i Podem. Les tres formacions han decidit regular les corrides, ja que no podien abolir-les perquè la tauromàquia es va declarar patrimoni històric i cultural.

La llei permet corrides amb un màxim de tres toros que no podran ser ni ferits amb les banderilles ni morts amb l'espasa. Cada toro no podrà estar més de deu minuts a la plaça. L'objectiu últim és posar fi al maltractament animal i evitar que morin més toros a les places de les Illes. PP i Ciutadans creuen que es nega el dret a la cultura i que el Constitucional no deixarà que s'apliqui.

A més de regular les corrides de toros, la llei imposa restriccions al correbou de Fornalutx i prohibeix el circ amb animals i el tir al colomí a les Balears.

Anar al contingut