Els detinguts estaven protegits pels concentrats. (Foto: EFE)
Els concentrats s'han resistit de forma pacífica. (Foto: EFE)
Sant Sebastià

L'Ertzaintza deté sis dels membres de Segi condemnats a sis anys de presó per pertinença a banda armada

Els agents de l'Ertzaintza han hagut de retirar, una a una, centenars de persones concentrades al centre de Sant Sebastià que volien evitar les detencions.

RedaccióActualitzat
L'Ertzaintza ha detingut els sis membres de Segi condemnats pel Tribunal Suprem que estaven sent protegits per centenars de manifestants al centre de Sant Sebastià, en un tens i llarg dispositiu en què els agents han tret un a un els concentrats, asseguts a terra.

Després de més de dues hores i mitja d'actuació, els agents han detingut sis dels condemnats -els altres dos no eren allà- i han dispersat la concentració traslladant un a un els manifestants, que s'han resistit de forma pacífica.

El dispositiu ha començat poc després de les sis del matí d'aquest divendres, quan més d'una vintena de furgonetes de la Brigada Mòbil i 10 de Seguretat Ciutadana han arribat al lloc de la concentració, on des del passat 9 d'abril centenars de joves de l'esquerra abertzale donaven protecció als condemnats, sota unes carpes que han anomenat "Aske Gunea" (Espai de llibertat).

En aquest lloc s'esperaven, protegits pels concentrats, sis dels vuit condemnats -Egoi Alberdi, Miker Arretxe, Oier Lorente, Adur Fernández, Aitor Olaizola i Ekaitz Ezkerra-, ja que els altres dos, Nahikari Otaegi i Imanol Vicente, no participaven en l'acampada.
Anar al contingut