El mestre nord-america Lawrence Foster
Lawrence Foster torna a Barcelona per dirigir l'OBC i Alisa Weilerstein
Barcelona

Lawrence Foster i Alisa Weilerstein, junts aquesta nit a l'Auditori de Barcelona

La violoncel·lista nord-amerciana Alisa Weilerstein actua aquest vespre a l'Auditori de Barcelona sota la batuta del mestre Lawrence Foster, que estarà al capdavant de l'OBC. Foster en va ser director titular durant sis anys i és un director molt enyorat.

RedaccióActualitzat
Amb només 30 anys Alisa Weilerstein és una de les noves estrelles de la música clàssica. Daniel Barenboim la va escollir per gravar el concert per a violoncel d'Elgar, una peça que va fer famosa l'anglesa Jaqueline du Pré, la difunta primera dona de Baremboim. Du Pré va haver d'abandonar la carrera molt jove per una esclerosi múltiple i va morir als 42 anys. Les gravacions de la llegendària Jaqueline du Pré són un referent per a la majoria de violoncel·listes.

La nord-americana Weilerstein es va sentir honorada per ser l'elegida de Barenboim per interpretar el concert d'Elgar.

El públic de Barcelona la podrà veure aquest divendres al vespre en directe tocant un altre concert per a violoncel, el de Dvorák.

La dirigirà el gran mestre nord-americà Lawrence Foster, que es posarà un altre cop al capdavant de l'OBC, una formació que coneix bé i de la qual té un gran record. Quan n'era director titular se la va endur de gira pels Estats Units. Pel mestre, aquest retrobament és molt especial i emocionant.

"Ara tinc 71 anys, i si això no hagués estat possible per mi hauria quedat com un forat en els meus anys tardans i com una ferida que no hagués estat mai guarida. D'alguna manera la meva tornada aquí és com treure la vena de la ferida i veure que tot ha cicatritzat."

El programa del concert es completa amb dues peces més, una de Xavier Montsalvatge, "Desintegració morfològica de la Xacona de Bach" i la Simfonia número 4 de Brahms.

El concert d'aquest vespre es repetirà demà, dissabte, a les 7 del vespre i diumenge a les 11 de matí.
Anar al contingut