Madrid

L'Audiència Nacional expedienta Del Olmo per falta lleu en l'excarceració d'un processat per l'11-M

L'Audiència Nacional ha acordat expedientar per falta lleu el jutge Juan Del Olmo per l'error que va permetre l'excarceració del processat per la seva implicació en els atemptats de l'11-M Saed el-Harrak. Ara s'estudia la sanció econòmica que s'imposarà al magistrat.

Actualitzat

La sala de govern de l'Audiència Nacional ha donat la raó al requeriment que li va fer la Comissió Disciplinària del Consell General del Poder Judicial, que va qualificar de lleu l'incident processal ocasionat per Juan del Olmo. El CGPJ va considerar que els fets en qüestió no compleixen els requisits legals per constituir una falta molt greu, com demanava un informe del Servei d'Inspecció de l'òrgan de govern dels jutges. Així, la Comissió va subratllar que Del Olmo va cometre un "error puntual i aïllat" en fixar la data de la pròrroga de la presó. Una falta molt greu per desatenció requereix que existeixi per part del jutge "un estat permanent d'abandonament o deixadesa de la causa, de despreocupació o descontrol".

Aquesta decisió es va prendre amb el vot favorable dels vocals proposats pel PSOE i de l'independent, i amb el rebuig dels proposats pel PP.

Ara, la sala de govern de l'Audiència Nacional, encapçalada pel president de l'Audiència, Carlos Dívar, ha nomenat un instructor perquè estudiï el cas i proposi la sanció que s'ha d'aplicar al jutge. Una sanció que podria ser d'una amonestació i una multa de fins a 300 euros.

Anar al contingut