Madrid

L'atur baixa a Catalunya en 9.469 persones i en 60.214 a tot l'Estat al març, el descens més important des del 2002

Molts han trobat feina per la Setmana Santa

RedaccióActualitzat

Important caiguda del nombre de persones registrades a les oficines d'ocupació. Segons ha fet públic el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, a Catalunya les oficines d'ocupació han perdut 9.469 inscrits, i això deixa el nombre de desocupats registrats en 571.655.  Es tracta de la caiguda més forta d'un mes de març des de fa dinou anys. La xifra també col·loca Catalunya com la segona comunitat autònoma on més es redueix l'atur, darrere d'Andalusia.

En el conjunt de l'Estat, l'atur ha baixat en 60.214 persones al març. És el descens més important registrat en un mes de març des del 2002. Ara hi ha un total de 4.451.939 parats inscrits. En termes desestacionalitzats, l'atur va disminuir al març en 63.368 persones, les millors xifres registrades de tota la sèrie històrica. Pel que fa al mateix mes del 2014, l'atur es va reduir en 343.927 persones, el descens interanual més important de tota la sèrie històrica.

La reducció afecta tots els sectors laborals, i destaquen els serveis, la construcció i la indústria. 

Augmenten en 160.579 les persones afiliades a la Seguretat Social

Al març, l'afiliació a la Seguretat Social va augmentar en 160.579 persones respecte al mes de febrer, la millor dada obtinguda en un mes de març de tota la sèrie històrica. Ara, el nombre d'inscrits en el sistema se situa en els 16.832.801.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha mostrat "molt content" amb les dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social, i, segons diu, "donen una esperança fundada de trobar feina a qui encara no n'ha trobat". En una entrevista a Radio Nacional d'Espanya, Rajoy ha insistit que cal continuar treballant "amb intensitat" perquè disminueixi l'atur.

Per la seva banda, el conseller d'Empresa i d'Ocupació de Catalunya, Felip Puig, creu que les dades de l'atur a Catalunya són positives, però encara són "insuficients per garantir que la fractura social que hem patit per la crisi es recuperi al més aviat possible".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut