Madrid

L'Associació Víctimes del Terrorisme demana a l'Audiència Nacional que prohibeixi l'assemblea nacional de Batasuna

L'AVT, l'Associació Víctimes del Terrorisme, ha presentat una denúncia davant l'Audiència Nacional per demanar la prohibició de l'assemblea nacional de Batasuna, prevista per aquest dissabte a la localitat navarresa d'Alsasua. Segons l'AVT, aquesta reunió evidencia un cop més la impunitat amb què actua la formació abertzale i suposa un insult a tots els espanyols. Per l'Associació Víctimes del Terrorisme, existeix un procés de cessió a ETA que consisteix, com a primer pas, en la legalització de Batasuna.

Actualitzat

Per l'AVT, l'assemblea nacional de Batasuna evidencia un cop més "l'absoluta impunitat amb què actua 'Batasuna-ETA', que vulnera la legalitat vigent". Això, segons l'associació, vulnera la memòria de les víctimes del terrorisme i suposa un insult a tots els espanyols "de bé que aspiren a no doblegar-se al xantatge".

En aquest sentit, l'AVT creu que les manifestacions de la direcció de la formació il·legalitzada sobre la reunió d'Alsasua evidencien que existeix un procés de cessió i de pagament de preu polític a la banda terrorista que consisteix, com a primer pas, en la legalització de Batasuna, però que el segueixen noves concessions com l'apropament i l'excarceració de presos.

Per tot plegat, l'Associació Víctimes del Terrorisme ha presentat la denúncia per demanar la prohibició de l'assemblea nacional de Batasuna davant l'Audiència Nacional. I és que "en aquest moment crític" i d'"absoluta deixadesa" del govern davant de "Batasuna-ETA" de l'últim període, l'associació ja ha advertit que continuarà la seva tasca de denúncia per "no doblegar-se als designis d'un grup d'assassins i, per tant, sotmetre l'Estat a la voluntat dels seus màxims enemics".

Anar al contingut