Imatge de la vista a l'Audiència de Barcelona, on es va decidir que no hi hagués judici arran del pacte entre les parts
Els mossos del cas Benítez van reconèixer l'homicidi a canvi d'eludir la presó
Barcelona

L'Associació Catalana pels Drets Humans reclama a la policia que sancioni o expulsi els mossos condemnats pel "cas Benítez"

En un escrit al qual ha tingut accés Catalunya Ràdio, l'Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans, que va exercir l'acusació popular, sosté que la sentència no és obstacle perquè la direcció de la policia apliqui el reglament disciplinari intern

RedaccióActualitzat

L'Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans reclama a la Direcció General de la Policia que sancioni o expulsi els mossos d'esquadra condemnats per la mort de Juan Andrés Benítez malgrat la sentència penal. Ara fa tres anys que Benitez va morir després d'una reducció policial al barri del Raval de Barcelona.

En un escrit al qual ha tingut accés Catalunya Ràdio, l'associació, que va exercir l'acusació popular en el cas, sosté que la sentència no és obstacle perquè la direcció de la policia apliqui el seu reglament disciplinari de règim intern. Recorden que per una falta molt greu hi ha previstes sancions de fins a sis anys de suspensió de sou i feina o fins i tot l'expulsió del cos. En aquest sentit, posen l'exemple del policia local Antoni Guirado, condemnat pel segrest de la farmacèutica d'Olot, que després de la sentència va ser expulsat del cos.

La Direcció General de la Policia sosté que la sentència ja sanciona plenament els agents i no veu necessari imposar-los cap més càstig.
El mes passat va desestimar la petició de la CUP d'expedientar els agents.

Sis dels vuit mossos jutjats pels cas Benítez van ser condemnats a dos anys de presó, que es van commutar per dos anys de suspensió de sou i feina i cinc anys més de prohibició de patrullar pel barri del Raval. 

Anar al contingut