Canes

Lars von Trier eclipsa la seva pròpia pel·lícula declarant que "simpatitza" amb Hitler

Dos anys després de projectar-hi "Antichrist", Lars von Trier ha tornat a Canes. El director danès ha trepitjat aquest dimecres la catifa vermella del festival que va premiar amb la Palma d'Or "Bailando en la oscuridad", per presentar-hi el seu nou film, "Melancholia".

Actualitzat
La pel·lícula, però, ha quedat en segon terme després de la roda de premsa del director. Quan un periodista li ha preguntat pel seu apropament al judaisme, Von Trier ha afirmat: "Jo comprenc Hitler, tot i que entenc que va fer coses equivocades, evidentment". En un curiós intent de matisar-ho, el creador del moviment Dogma 95 ha dit que el líder nazi "no és el que en diríem un bon paio, però hi simpatitzo una mica".

Von Trier, que fa dos anys ja va crear polèmica presentant-se com "el millor director del món", ha confessat que durant molt temps va "pensar que era jueu i estava content", però més tard va "entendre que no ho era". Segons ha explicat, mig rient, ell "volia ser jueu, però en realitat em vaig adonar que era un nazi perquè la meva família era alemanya", però que això "també m'agradava".

Al final de la compareixença, Von Trier ha aclarit que no està "a favor de la Segona Guerra Mundial ni en contra dels jueus", però ha criticat la política que du a terme l'estat d'Israel, que ha qualificat de "gra al cul". Hores més tard, el director ha emès un comunicat en què es disculpa per les seves paraules i nega ser nazi o antisemita.

A "Melancholia", Von Trier descriu la fi del món, protagonitzada per Kirsten Dunst i Charlotte Gainsbourg, que donen vida a dues germanes. El director, però, ha aclarit que el film "no és sobre l'apocalipsi, sinó sobre la necessitat d'expressar-se". Durant la projecció, la cinta ha rebut força aplaudiments per part del públic que hi havia a la sala.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut