La princesa Diana en una imatge d'arxiu
La princesa Diana en una imatge d'arxiu
Canes

Un documental presentat al Festival de Canes implica la monarquia britànica en la mort de Lady Di

"Unlawful killing", és a dir, "Execució il·legal". Aquest és el nom del documental sobre la tràgica mort de Lady Di i Dodi Al Fayed, que s'ha presentat aquest divendres, fora de concurs, al Festival de Canes. La cinta, dirigida per Keith Allen i coproduïda pel multimilionari egipci Mohamed Al Fayed, implica la monarquia britànica en la mort de la princesa Diana.

Actualitzat
El documental, que es promociona com "la veritable història de la mort violenta de la princesa Diana i Dodi Al Fayed i la posterior ocultació per part de l'"establishment" britànic que va culminar (després de deu anys de retard) en una investigació als tribunals reials de justícia de Londres", repassa el judici que es va celebrar a Londres per la mort de Lady Di i Dodi Al Fayed i apunta la família reial del Regne Unit com a possible instigadora de la mort de la princesa i la seva parella.

La polèmica cinta, deixa especialment en evidència el marit de la reina d'Anglaterra, Felip d'Edimburg, així com la premsa del país, i en concret la BBC, a qui acusen de negligència professional per la cobertura del procés judicial.

La pel·lícula, que dura prop d'una hora i mitja, mostra imatges inèdites com una fotografia en blanc i negre en la qual es veu el cap de Lady Di al seient del darrere del vehicle en el qual va morir el 31 d'agost de 1997, a París, i una entrevista amb la princesa on reconeix haver tingut relacions extramatrimonials i explicant les males relacions que manté amb la resta de la família.

Després de tres anys de producció, "Execució il·legal" es va acabar de rodar el passat 9 de març, i segons el seu director, "no es tracta d'una conspiració davant de l'accident, però sí d'una probable ocultació després de l'accident".



Anar al contingut