Consell de Seguretat de l'ONU.
El Consell de Seguretat de l'ONU es queda sense representant de l'Aràbia Saudita. (Foto: Reuters)
Riad

L'Aràbia Saudita deixa el Consell de Seguretat de l'ONU perquè el veu incapaç de gestionar els conflictes

El govern de l'Aràbia Saudita renuncia al seu seient al Consell de Seguretat de l'ONU, l'endemà que de ser escollit membre no permanent. El règim de Riad denuncia que l'organisme és incapaç d'acabar amb les guerres i gestionar els conflictes internacionals.

RedaccióActualitzat

L'endemà de sortir escollida membre rotatori del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, l'Aràbia Saudita ha decidit renunciar al seu seient en aquest organisme. El govern de Riad denuncia que el Consell de Seguretat és incapaç de gestionar conflictes internacionals. Segons ha explicat en un comunicat, l'executiu de l'Aràbia Saudita creu que aquest organisme de l'ONU té un mecanisme de doble vara de mesurar que li impedeix assumir les seves responsabilitats en la pau mundial. Les autoritats de Riad lamenten que "tots els esforços internacionals dels últims anys no hagin propiciat les profundes reformes necessàries per recuperar la capacitat del Consell a favor de la pau i la seguretat".

El regne saudita cita com a exemples el conflicte enquistat entre palestins i israelians, la inoperància per eliminar "totes les armes de destrucció massiva" al Pròxim Orient o la incapacitat de l'ONU per resoldre la guerra de Síria. El Consell de Seguretat de les Nacions Unides s'ha mostrat dividit en el conflicte de Síria, amb Rússia i la Xina donant suport al règim d'Al-Assad, i França, els Estats Units i el Regne Unit fent costat als rebels. L'Aràbia Saudita també dóna suport a l'oposició siriana en la guerra.

 

 

Anar al contingut