Manresa

L'ANC proposa una Diada amb un sol acte en cinc escenaris descentralitzats per "començar el nou país"

L'ANC encara no ha desvelat els pobles i ciutats que protagonitzaran la Diada

RedaccióActualitzat
L'Assemblea Nacional Catalana es posa un nou repte per a la Diada de 2016. Planteja un acte descentralitzat en cinc punts del territori per demostrar que hi ha "tot un país en moviment".

En l'Assemblea General de l'entitat a Manresa, l'ANC ha iniciat el camí cap als actes de l'Onze de Setembre. Com cada any, donen un caràcter simbòlic a la mobilització. Enguany es vol "començar el procés constituent de la República Catalana" des de tots els racons del país.

L'ANC encara no ha desvelat els pobles i ciutats que protagonitzaran la Diada. Tot apunta que un d'aquests es farà a Barcelona. El cinc indrets simbolitzaran entre d'altres, les arrels i el futur del país, o la sobirania i la fermesa. Aquestes mobilitzacions defugiran les demarcacions provincials. 

Un cop més, l'Assemblea es posa l'objectiu de "fer l'Onze de Setembre més nombrós", tal com ha explicat Josep Sabaté, coordinador de la comissió de mobilitzacions.

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha augurat que l'acció que l'Assemblea impulsarà per aquest Onze de Setembre convertirà un altre cop la Diada en un dia "de mobilització" i que "tornarà a generar la imatge" d'actes com la 'V', la Via Catalana, o a la Meridiana. 

D'altra banda, s'ha anunciat que durant aquest estiu s'impulsaran actes de suport a les persones investigades pel procés com a "llavor" de l'Assemblea de Càrrecs Electes.

Es prepararà, també, per part de les assemblees de l'ANC a l'exterior, una Setmana Catalana al Món, durant la qual una delegació cultural i política farà arribar a diversos llocs d'Europa el missatge de que "Catalunya està immersa en un procés constituent".

Unitat política, però no llista única

L'entitat ha celebrat la seva quarta assemblea ordinària, al pavelló Nou Congost de Manresa. L'ANC ha aprovat el full de ruta per aquest any en el que es compromet a demanar "unitat política" però no la "llista única" independentista si s'han de repetir les eleccions espanyoles al juny.

L'ANC també ha aprovat l'informe de gestió i l'informe econòmic, amb un dèficit de 132.049 euros el 2015. L'assemblea ha aprovat  un augment d'un euro mensual la quota ordinària dels socis. El tresorer de l'ANC, Marcel Padrós, assegura que no han vingut a fer-se rics sinó a fer Catalunya "rica i plena".

Eleccions el 14 de maig

Les eleccions al Secretariat Nacional de l'ANC es faran el 14 de maig. Els més de 34.600 membres de ple dret de l'entitat escolliran els membres de la direcció, una quinzena dels quals no podran repetir candidatura perquè no els ho permeten els estatuts.

El sistema d'elecció del president continuarà com fins ara, de forma indirecta. S'havia presentat una esmena als Estats per demanar l'elecció directa, però no ha prosperat.

L'assemblea general ha aplegat més de 2.000 persones i ha comptat amb la presència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach, i també els presidents d'Òmnium i Súmate, Jordi Cuixart i José Manuel Clavero.

Jordi Sànchez demana valentia

El president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, demana al Parlament i als diputats que no tinguin por ni dubtin a aplicar el mandat de les urnes del 27 de setembre. Sànchez ha parlat a la clausura de l'assemblea general ordinària de l'entitat que avui es fa a Manresa:
 

"Que quedi ben clar, presidenta del Parlament, diputats, que nosaltres us demanem com a respresentants que sou del poble de Catalunya que no us tremolin les cames, que feu la feina que heu de fer, que la feu ben feta. Que no escenifiquem acords, que els porteu a la pràctica quan toqui"


Jordi Sànchez també ha volgut donar el seu suport a tots els càrrecs electes investigats per la justícia espanyola per haver donat suport al procés independentista.

Vídeo per recordar Muriel Casals

L'acte ha començat am un record per Muriel Casals

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut