L'ACN crearà un web específic i col·locarà plaques commemoratives als col·legis electorals per l'aniversari de l'1-O.
L'ACN crearà un web específic i col·locarà plaques commemoratives als col·legis electorals per l'aniversari de l'1-O.
Mollerussa

L'ANC col·locarà plaques commemoratives de l'1-O als col·legis electorals

L'ANC ha acordat col·locar plaques, crear un web específic i celebrar actes descentralitzats per commemorar l'1-O del 2017

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha celebrat a Mollerussa la reunió del secretariat nacional amb la mirada fixada en la Diada per la República catalana i en el primer aniversari de l'1-O.

La creació d'un web específic sobre els esdeveniments de la jornada i la col·locació de plaques commemoratives als col·legis electorals són alguns dels actes que s'han acordat per commemorar l'efemèride.

"Aquell dia vam ser realment sobirans i el mandat que se'n desprèn no es pot ni ignorar, ni devaluar. És per això que aquesta data i el seu mandat es vol posar en valor."

L'ANC apunta també que "l'1 d'octubre del 2017 és el dia en què el poble de Catalunya va agafar les regnes del seu propi futur i es va autodeterminar" tot i que consideren que va haver-hi "una repressió i una violència sense precedents per part de l'estat espanyol des de la instauració de la democràcia".

Mapa interactiu relacionat de l'1-O

En els preparatius de la commemoració del primer aniversari de l'1-O, l'ANC apunta que "cada territori està preparant actes i accions que poden tenir enfocaments molt diferents segons com es va viure a cada col·legi o municipi".

L'ANC demanarà l'ingrés a l'UNPO i incidirà en la recuperació de la memòria històrica

En la reunió s'ha acordat que l'ANC demani l'ingrés a la Unrepresented Nations and Peoples Organizaiton (UNPO), l'única organització internacional no governamental dels pobles sense estat que engloba organitzacions de la societat civil, partits polítics o entitats que treballen activament pel dret a l'autodeterminació dels seus pobles.

El Secretariat Nacional ha aprovat treballar per a l'anul·lació dels judicis sumaríssims, enfortir el banc d'ADN, l'obertura de les fosses comunes, la recuperació del patrimoni espoliat, eliminar la simbologia franquista i recuperar la memòria oral. L'ANC considera que recuperar la memòria històrica és un dels "pilars bàsics d'un país reconciliat".

ARXIVAT A:
ANCReferèndum 1-OProcés català
Anar al contingut