Londres

L'anàlisi d'uns esquelets anglesos revela que els homes de Colom no van portar la sífilis a Europa

L'estudi d'uns esquelets anglesos ha permès desmuntar la principal teoria sobre l'origen de la sífilis a Europa. Fins ara, la majoria d'experts en malalties tropicals donaven suport a la tesi que van ser els homes que van acompanyar Cristòfor Colom en el seu primer viatge a Amèrica els que van importar la malaltia a Europa. La troballa i l'anàlisi d'uns esquelets anglesos ha revelat, però, que la sífilis ja existia al vell continent dos segles abans d'aquesta data.

Actualitzat
Fins ara es creia que les epidèmies de sífilis que van esclatar a finals del segle XV a Europa, és a dir, poc després del primer viatge de Colom, havien estat degudes al contagi dels homes que el van acompanyar. Però les mostres extretes de l'excavació més gran feta fins ara a la Gran Bretanya demostren que la malaltia ja era a Europa dos segles abans d'aquesta data.

Les mostres inclouen, per exemple, el crani d'un nen que va heretar de la mare aquesta malaltia. Els set esquelets sifilítics els han trobat en un hospital als afores de Londres, on els cossos van ser sepultats entre el 1200 i el 1400. Es creu que els esquelets pertanyien probablement a set pacients d'aquest hospital que van tenir dolors forts a causa de la malaltia.

Anar al contingut