Puigcerdà

L'alcalde de Puigcerdà demana responsabilitats a la concessionària del túnel del Cadí pel col·lapse a la C-16

La nevada provoca cues de més de 30 quilòmetres a l'Eix del Llobregat

RedaccióActualitzat

Divendres a la tarda i a la nit es van registrar cues de fins a 35 quilòmetres a l'Eix del Llobregat. Fins ben entrada la nit hi va haver cotxes parats des de Gironella fins a pràcticament la boca sud del túnel del Cadí.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha fet una queixa formal i ha anunciat que demanarà responsabilitats a la concessionària del túnel del Cadí per les retencions d'ahir a la C-16:

"Penso que es pot exigir a una via de peatge com el Túnel, que és un dels peatges més cars de Catalunya, que tingui la carretera en condicions i que pugui garantir una mobilitat segura per tothom. Tot i que avui era previsible que hi hauria molta gent que vindria"

 

La nevada dels últims dies ha fet d'efecte crida per a moltes persones que han decidit passar aquest cap de setmana a les comarques del Pirineu. La gran quantitat de cotxes que es dirigien cap al nord va col·lapsar la via, sobretot en el tram que encara no està desdoblat.

Durant força estona es necessitaven cadenes i es va prohibir la circulació de camions a la C-16. Els Mossos controlaven que els conductors portessin cadenes per deixar-los continuar.

A més, la concessionària del túnel del Cadí va tancar la boca sud per evitar retencions a l'interior del pas. La cua, accentuada en part pel peatge del túnel, s'estenia des de Bagà fins a Bellver de Cerdanya. A més, el Servei Català de Trànsit demanava extremar la precaucio per la presència de plaques de gel i neu a la carretera.

L'empresa que gestiona el túnel del Cadí, Tunels de Barcelona i Cadí, CGC, SA, assegura que va seguir tots els protocols de seguretat fixats. Van treballar 10 llevaneus durant 14 hores per netejar de neu la via i es van llançar 115 tones de sal. D'altra banda, neguen que les cues es formessin pel peatge i apunten que es van originar perquè alguns usuaris no portaven cadenes i els mossos els aturaven als controls.

 

 

A la nit, la neu s'ha transformat en pluja, fet que ha facilitat que les màquines llevaneu poguessin deixar la carretera neta.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut