Pla general d'una zona de les hortes de Salt, on l'Ajuntament hi instal·larà un tancat electrificat i aplicarà feromones de llop per forag…
Pla general d'una zona de les hortes de Salt, on l'Ajuntament hi instal·larà un tancat electrificat i aplicarà feromones de llop per foragitar-ne els senglars. Imatge del 26 d'octubre del 2016 (Horitzontal)

L'Ajuntament de Salt farà servir feromones de llop i tancats electrificats per foragitar els senglars de les hortes

Actualitzat

ACN Salt.-L'Ajuntament de Salt (Gironès) farà servir feromones de llop i instal·larà un tancat electrificat a tot el perímetre que envolta les hortes del municipi per protegir-les dels senglars. La proliferació de l'espècie, que ja s'ha convertit en una plaga arreu de la demarcació, provoca que els animals contínuament entrin als conreus i hi causin danys. Ara, el consistori ha encarregat un projecte per evitar les incursions dels porcs a la zona. S'hi destinaran més de 3.300 euros (sobretot, per instal·lar la tanca amb fil elèctric). La intenció és que tot el perímetre de les hortes estigui protegit abans de finals d'any. La zona que s'electrificarà, i on s'hi aplicarà el repel·lent biològic, comprèn tota l'àrea de cultius que es troben entre l'autopista AP-7, el carril bici i el riu Ter.

L'Ajuntament de Salt farà servir un sistema combinat de feromones de llop i una tanca electrificada per evitar les contínues incursions dels senglars a les hores. La regidoria d'Entorn Natural i Medi Ambient el municipi vol protegir els cultius dels danys que provoca la plaga, i per això ha encarregat un projecte que serà realitat abans no acabi l'any.Per una banda, s'instal·larà fil elèctric a tot el perímetre que envolta la zona d'hortes (situades al nord de Salt, entre l'autopista i el riu Ter). I per l'altra, en diversos punts al llarg del tancat s'hi aplicarà repel·lent biològic; en concret, feromones de llop, que foragitaran els senglars tant bon punt les olorin. "L'existència d'aquestes barreres es creu que s'escamparà entre els senglars, que són capaços de transmetre coneixements i experiències entre els individus del grup", concreta el consistori en un comunicat. El projecte té un cost inicial de 3.346 euros. A més, un cop s'hagin instal·lat els dos sistemes, l'Ajuntament monitoritzarà la zona "per quantificar la freqüència d'incursions" dels senglars i el número d'individus que poden fer danys a les hortes.

Anar al contingut