Imatge de la seu d'Aigües de Barcelona
Imatge de la seu d'Aigües de Barcelona
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona qüestiona la indemnització a Agbar per remunicipalitzar l'aigua

El regidor d'Aigua i Energia, Eloi Badia, considera que les infraestructures ja són públiques

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona desmunta els càlculs que fa la companyia Aigües de Barcelona sobre la indemnització que hauria de cobrar si el consistori remunicipalitzés el servei. Agbar considera que li correspondrien 1.000 o 1.500 milions d'euros. Uns 500 per les infraestructures i la resta pels diners que deixaria de guanyar.

En declaracions a Catalunya Informació, les primeres que fa sobre aquest tema, el regidor d'Aigua i Energia, Eloi Badia, qüestiona les xifres. D'entrada, defensa com a públics molts dels actius que Agbar compatibilitza com a seus.

"Més de 150 anys després de pagar rebuts curiosament no hi ha cap instal·lació pública. Seria un cas d'estudi a nivell mundial, com pot ser que el rebut de l'aigua no hagi repercutit en cap inversió. N'estem convençuts que hi ha molta infraestructura que ja forma part del patrimoni públic."

Pel que fa als diners que Aigües de Barcelona deixaria d'ingressar si perdés el servei, Badia diu que cal veure què dictamina la justícia. Començant per la constitució de la concessionària actual, una empresa mixta formada per Agbar i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

"Si hi va haver moltes irregularitats en la constitució de l'empresa mixta, nosaltres no creiem que haguem de fer cap indemnització per lucre cessant. En tot cas ho hauran de dir els tribunals."

Eloi Badia considera que si finalment s'ha d'indemnitzar Agbar, serà per la mala operació que, segons diu, va suposar la creació d'aquesta empresa mixta i no per la recuperació de la gestió pública de l'aigua.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut