Albert Martínez Lacambra:" Si l'Ajuntament es vol quedar Aigües de Barcelona, haurà d'indemnitzar l'empresa"

En plena batalla d'alguns ajuntaments catalans, com els de Barcelona i Terrassa, perquè la gestió de l'aigua sigui totalment de titularitat pública, Núria Solé ha entrevistat aquest matí el conseller delegat d'Aigües de Barcelona (Agbar), Albert Martínez Lacambra, que ha anunciat que defensaran els seus interessos als tribunals fins al final.

"La UE ha advertit que no es poden rescatar contractes durant la seva vigència. Tenim contracte fins al 2047. Si el Suprem confirma la sentència, el que tornarà a l'Àrea Metropolitana de Barcelona és la depuradora, que és el que es deriva del contracte del 2012", ha explicat.

Martínez Lacambra ha insistit que Agbar inverteix anualment 40 milions d'euros en la gestió de l'aigua i que la municipalització hauria de tenir una contrapartida en forma d'indemnització d'entre 1.000 i 1.500 milions, "contraproduent per als pressupostos públics".

Ha destacat que "en el cas de Terrassa, per exemple, la ciutat disposa d'una xarxa amb un dels rendiments més alts, cosa que confirma que s'hi ha invertit tant com calia", i ha recordat que experiències prèvies de remunicipalització com les dutes a terme a París el 2012 no han ajudat a rebaixar la factura als ciutadans.

També ha parlat del seu compromís ferm amb la llei de pobresa energètica. "El 2012 vam decidir que a ningú que no pogués pagar no se li tallaria l'aigua. Cada dia entren deu famílies en el fons de solidaritat."

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3