Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona invertirà més de 235 milions d'euros per rehabilitar habitatges i espais públics

El consistori distribuirà les ajudes aplicant barems socials per afavorir els barris de rendes més baixes

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona destinarà més de 235 milions d'euros a la rehabilitació d'edificis en aquest mandat. Per primera vegada, el consistori donarà ajudes per rehabilitar l'interior de les cases. Es fixaran uns barems socials, com els ingressos familiars, per facilitar que les rendes més baixes puguin accedir a les subvencions. Aquestes poden arribar a ser del 100% en cas de tenir uns ingressos molt baixos.

En total, i amb uns pressupostos pendents de ser aprovats, el govern d'Ada Colau vol invertir, entre aquest any i el 2019, prop de 236 milions d'euros en el pla de rehabilitació. La millora d'habitatges privats comptarà amb 80 milions d'euros, per millorar les condicions d'habitabilitat i la qualitat de vida dels residents, i hi participaria també la Generalitat. El pressupost per fer reformes en l'habitatge públic i edificis municipals és de gairebé 33 milions d'euros. I la part més important del pressupost, 123 milions d'euros, serà per a reformes de l'espai públic. Tot plegat, amb un interès especial en la sostenibilitat.

Les ajudes es podran demanar a partir de demà i el regidor d'Habitatge, Josep Maria Muntaner, ha explicat que la gran novetat és que el consistori donarà diners, per primera vegada, per fer obres a l'interior dels habitatges. Fins ara, els ajuts eren per a les façanes o per problemes d'estructura.

El sud-oest del Besòs és una de les zones que l'Ajuntament de Barcelona considera d'interès especial. La rehabilitació, en aquest cas, vol ser global; des de l'interior dels habitatges fins a l'espai públic que comparteixen. Són punts amb una especial urgència de millora, com també el Turó de la Peira i els carrers Robadors i Sant Ramon, de Ciutat Vella.

El govern municipal ha comptat amb el suport del PSC, que entén que el projecte suposa un impuls en el foment de l'ocupació en un sector, el de la construcció, encara molt castigat per la crisi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut