Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona inicia una campanya per posar al mercat de lloguer els pisos buits

L'Ajuntament de Barcelona iniciarà una campanya el mes de setembre per incorporar al mercat de lloguer els pisos buits. Per aconseguir-ho s'utilitzarà una eina que ja funciona, la borsa d'habitatge de lloguer, un servei públic que els últims tres anys ha mediat en el lloguer de 2.000 habitatges a preu assequible. A través d'aquest sistema es lloguen pisos a joves d'entre 18 i 35 anys que paguen entre un 10 i un 30% menys del preu del mercat. A canvi, els propietaris disposen de diverses ajudes.

Actualitzat
Entre aquestes ajudes hi ha una subvenció per als propietaris de fins a 6.000 euros a fons perdut, per fer obres de rehabilitació. Els propietaris també tenen una bonificació del 50% en l'impost de béns i immobles (IBI) per cada any que es lloga el pis. El delegat d'Habitatge de Barcelona, Antoni Sorolla, també ha explicat que s'oferiran als propietaris dos tipus d'assegurances. Una de multirisc, en cas de desperfectes a la llar, i una de caució, per si hi ha impagaments.

Els pisos de la Borsa d'Habitatge de Lloguer Social de Barcelona han d'estar ubicats a Barcelona, no superar els 120 m2 de superfície, comptar amb cèdula d'habitabilitat o estar en condicions d'obtenir-la i estar destinats al lloguer per un període mínim de 5 anys.
Anar al contingut