L'Ajuntament de Barcelona ordena tancar 2.332 pisos turístics il·legals

Barcelona té prop de 900 pisos turístics sense llicència menys, tot i que encara en queden més de 5.000

RedaccióActualitzat

El pla de xoc per evitar els pisos turístics il·legals a Barcelona ha permès ordenar el tancament de més de 2.332 pisos que no compleixen la normativa i imposar més de 3.400 sancions de fins a 60.000 euros des del juliol del 2016. No obstant això, encara queden més de 5.000 pisos il·legals a la ciutat.

La majoria de persones que estan posant pisos turístics il·legals al mercat, però, són els mateixos propietaris. En un any, des que es va posar en marxa aquest pla, l'Ajuntament ha dictat 2.332 ordres de cessament a pisos turístics que operaven sense llicència. El 36% d'aquests pisos són a Ciutat Vella i el 25%, a l'Eixample. En tercer lloc, amb un 10%, apareix Sant Martí, on l'Ajuntament ha detectat molts pisos de luxe al front marítim. La resta es troben escampats per Gràcia, Sants, Sarrià i, en menor mesura, per tots els districtes de la ciutat.

Els inspectors i els visualitzadors, figures clau d'aquesta lluita

Els inspectors s'han duplicat i també hi ha hagut la creació d'una nova figura, els visualitzadors, que rastregen les pàgines web i després van a a veure els pisos anunciats. És una de les novetats del pla. En total, aquest cos, ha aconseguit detectar 630 pisos turístics sense número de llicència en els últims tres mesos.

Des que l'Ajuntament va posar en marxa el pla de xoc contra els pisos il·legals gairebé ha duplicat el nombre d'expedients oberts i ha triplicat les ordres de cessament respecte a les dels anys anteriors. L'Ajuntament també ha aconseguit millorar la comunicació amb les plataformes de pisos com Airbnb, que aquest mes ha despenjat un miler d'anuncis de pisos il·legals que tenien expedients oberts.

L'Ajuntament assegura que la col·laboració ciutadana també està sent clau en tot aquest desmantellament.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut