Bagà

La temporada de bolets s'avança per un estiu més plujós de l'habitual

Els bolets són més propis de la tardor, però les circumstàncies meteorològiques inhabituals han fet que aquest agost sigui fàcil trobar-ne tot passejant per molts boscos de Catalunya

RedaccióActualitzat

La temporada de bolets s'ha avançat aquest any a causa d'un estiu més humit i plujós del que és normal. Els bolets són més propis de la tardor, però les circumstàncies meteorològiques inhabituals han fet que sigui fàcil trobar-ne tot passejant per molts boscos de Catalunya.

L'avançament de l'inici de la temporada coincideix, doncs, amb les vacances d'agost, i anar a buscar bolets s'està convertint en una de les activitats de l'estiu. Però, com acostuma a passar cada any, hi acaba havent més boletaires que no pas bolets.

De totes maneres, a la Cerdanya i al Bergadà, en dues o tres hores, es poden omplir cistelles de camagrocs, rovellons, rossinyols i ceps.

Es poden veure molts cotxes aparcats a la pista forestal que va de Riu de Cerdanya al Coll de Pendís. És un degoteig constant d'excursionistes i de boletaires que, cabàs en mà, intentaven omplir-lo de bolets.

Tothom és conscient que els bolets, aquest any, han sortit més aviat perquè les condicions han estat favorables. I aquestes són exactament: les nits fredes, més pròpies de finals d'estiu, i les pluges.

Tot plegat ha afavorit una primera florida que garanteix l'aparició de bolets per unes tres setmanes. Però perquè els boscos continuïn proporcionant bolets s'haurien de donar les mateixes condicions durant les pròximes setmanes o pràcticament el que queda d'estiu.

La taxa

Per regular l'activitat que ocasiona entre el públic la campanya dels bolets i conseqüentment la massificació que la gent provoca en molts boscos, a partir de la temporada 2015 s'aplicarà una taxa als boletaires que acudeixin al Ripollès, als Ports i a l'Alt Pirineu.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut