Madrid

La suposada filla de Dalí es fa les proves d'ADN

Les proves serviran per decidir si s'exhuma el cadàver del pintor empordanès

Actualitzat

Una mostra de saliva pot acabar determinant el futur del llegat de Salvador Dalí. És la que se li ha extret a la suposada filla del pintor empordanès, Pilar Abel. 

La vident s'ha fet les proves d'ADN a l'Institut Nacional de Toxicologia, a Madrid per poder acreditar davant la justícia que és filla del pintor. La presència de la presumpta filla de Dalí ha anat acompanyada d'un gran desplegament mediàtic. 

Abel ha defensat que fa molts anys que lluita per ella i per la seva mare i s'ha mostrat convençuda que les proves li donaran la raó. La dona s'està plantejant demanar la legítima de l'herència de l'artista, que en el cas de Catalunya és d'un quart

"Ara m'ho estic plantejant. Primer vaig al que vaig i després aniré al que aniré perquè vaig molt liada".

Abans però, caldrà que s'autoritzi l'exhumació del cadàver de l'artista empordanès. Els resultats de les proves d'ADN que la presumpta filla s'ha fet aquest dimarts poden servir per decidir-ho. L'advocat de Pilar Abel, Enrique Blánquez, està convençut que ho aconseguirà. 

En aquest cas, es procediria a contrastar els ADN's de tots dos. Abans, però, s'acararà la mostra de Pilar Abel amb la de la seva mare. 

L'advocat d'Abel ha dit que s'oposaran al recurs presentat per la Fundació que, a banda de voler aturar l'exhumació, demana que es facin també les proves d'ADN al germà d'Abel per determinar si són fills del mateix pare.

"No seria una prova concloent i, per tant, ens hi oposarem si la jutgessa ho ordena", ha manifestat Blánquez.

El lletrat espera que el 18 de setembre es celebri el judici i que no hi hagi cap suspensió. De moment, no hi ha data per a l'exhumació del cadàver de Dalí, que està enterrat al Teatre-Museu de Figueres.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut