Barcelona

La Sala Beckett porta a Catalunya "Dimonis" per donar a conèixer el treball de l'aclamat dramaturg suec Lars Norén

La cartellera barcelonina acull sovint obres del teatre contemporani francès o anglès però, en canvi, ens perdem les obres d'escriptors destacats en altres llengües, com el suec o el danès, per la falta de traduccions. És el cas de l'autor suec Lars Norén, tot un nom en teatre contemporani europeu i que ara es poden conèixer a la Sala Beckett a través de "Dimonis", amb la qual l'autor ens introdueix al món de les relacions de parella. Àurea Márquez, Jordi Collet, Daniella Corbo i Xavier Ripoll protagonitzen aquesta obra sota la direcció de Lurdes Barba.

Actualitzat
Sempre a l'aguait del que passa teatralment a tot Europa, la Sala Beckett importa cada temporada algun autor desconegut pel públic d'aquí, però que a fora és referència. L'última troballa és el dramaturg suec Lars Norén, de qui diuen que és un dels millors escriptors de teatre europeu actuals. El seu és un estil realista, de diàlegs punyents. Les històries generalment giren al voltant de les relacions familiars i de parella, de les quals fa una diagnosi ben pèssima.

L'obra escollida per presentar Lars Norén al públic català és "Dimonis", una demolidora exhibició de com poden ser de destructives persones que un dia es van estimar. Una peça teatral que va violentant l'espectador escena a escena i que demana un gran esforç als actors.

"Dimonis" estarà en cartell a la Sala Beckett fins al 7 de gener però, per a aquells que vulguin conèixer una mica més l'univers cruel i demolidor de l'autor i la seva obra, el teatre ha organitzat per dilluns dia 11 de desembre una lectura dramatitzada d'un altre text de Noré, "Guerra".
Anar al contingut