José Manuel García-Margallo, diu que la resposta de Barroso era "perfectament previsible"
José Manuel García-Margallo, diu que la resposta de Barroso era "perfectament previsible"
Barcelona

La resposta de Barroso a la carta de Mas desperta reaccions

La Comissió Europea ja ha respost la carta que el president de la Generalitat, Artur Mas, va enviar als líders dels 27 països de la UE per informar del procés cap a la consulta. Diferents representants polítics han opinat sobre la resposta de Durao Barroso a Mas, com és el cas del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo. Margallo ha dit que: "Demanar l'impossible és altament perillós."

RedaccióActualitzat

José Manuel Durao Barroso, president de la Comissió europea, ha respost la carta d'Artur Mas. Barroso ha dit que la consulta "és un afer intern d'Espanya i que no és feina de la comissió opinar sobre els esdeveniments polítics que estan passant." Les respostes de diferents representants polítics, a les paraules de Barroso, no s'han fet esperar:

José Manuel García-Margallo

"Demanar l'impossible és altament perillós."

El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, ha dit aquest dimecres que la resposta de Barroso era "perfectament previsible". Margallo ha avisat que "demanar l'impossible és altament perillós", en un dinar-col·loqui a Barcelona.  Margallo ha insistit a rebutjar la consulta i ha reiterat que la independència seria "molt dolenta per a Espanya i també per a Catalunya".El ministre ha assegurat que el Govern espanyol ofereix mà estesa a l'executiu català per dialogar i reforma el finançament de totes les autonomies.

Josep Lluís Cleries:

"Qui fa el ridícul és qui vol negar la democràcia"

El portaveu de CiU al Senat, Josep Lluís Cleries, ha dit que "qui fa el ridícul és qui vol negar la democràcia" fent al·lusió a les paraules del president del Govern, Mariano Rajoy, que ha advertit del "ridícul" del president de la Generalitat, Artur Mas, per la seva campanya internacional a favor del referèndum, quan s'ha conegut la resposta de Barroso a la carta de Mas.

El portaveu convergent ha admès que l'Estat té molts recursos per evitar la celebració d'una eventual consulta sobiranista a Catalunya, encara que, segons el seu parer, quedaria "en evidència" si ho fes.

Respecte a la resposta del president de Barroso, a la carta de Mas, Cleries ha desmentit que la finalitat de la carta sigui que els líders europeus es defineixin a favor del referèndum, sinó que només pretenia "explicar el procés que s'està vivint a Catalunya".

Alícia Sánchez Camacho

"Mas demana l'impossible a Europa, la resposta de la UE és encertada."

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho, ha assegurat aquest dimecres que la resposta de la UE a la carta del president de la Generalitat, Artur Mas, és "encertada" perquè li està demanant "l'impossible a Europa".

Sánchez-Camacho ha assegurat a la sortida del Comitè Executiu Nacional del PP, que la UE "no acceptarà a Catalunya com un estat independent". Segons Camacho no s'entendria que Mas vulgui "treure a set milions i mig de catalans i espanyols d'Europa".

La presidenta del PP català, ha demanat al president Mas que "deixi de fer el ridícul" i expliqui als catalans que la independència els deixaria fora d'Europa i "que hauria de sol·licitar la seva entrada a la UE, en la que hi ha països que de mitjana tenen 15 o 20 anys d'espera". A més, ha afegit que Rajoy "no té per què reunir-se amb el senyor Mas per parlar sobre una consulta per dividir i trencar Espanya".

Alberto Núñez Feijóo

"Mas ha de deixar d'inventar problemes que després han de resoldre els altres."

El presidente de la Xunta de Galicia, Alberto Núñez Feijóo, ha volgut recordar a Mas que segons ell el "dret d'autodeterminació no està representat a la Constitució ni a l'Estatut, ni tampoc en el Tractat de la UE" i demana que Mas deixi "d'inventar problemes que després han de resoldre els altres."

Anar al contingut