La prova per detectar el virus de la sida es vendrà a la farmàcia sense recepta

No es preveu que es pugui trobar en farmàcies abans del febrer

RedaccióActualitzat

Les proves per fer l'autodiagnòstic del virus de la sida es podran adquirir a les farmàcies sense necessitat de prescripció mèdica. Ho ha acordat el Consell de Ministres a proposta de la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat.

El govern espanyol ha aprovat un reial decret que modifica la legislació de productes sanitaris per a diagnòstic "in vitro". D'aquesta manera, s'elimina la necessitat de prescripció per a la venda dels productes d'autodiagnòstic del VIH.

Ara, per poder vendre les proves, les empreses hauran de notificar-ho a l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMS) i tenir preparades les etiquetes i les instruccions d'ús en espanyol. Això farà que la posada a la venda no sigui immediata. No es preveu que es pugui trobar en farmàcies abans del febrer.

Notícia relacionada: Investigadors catalans controlen el virus de la sida per primer cop gràcies a una vacuna

Segons el Ministeri de Sanitat, algunes empreses ja han mostrat el seu interès per la comercialització d'aquests productes a Espanya.

La reunió del govern espanyol també ha aprovat permetre la publicitat d'aquests productes.

Diagnòstic el més aviat possible

Moltes de les persones que són portadores del VIH no saben que estan infectades. Això implica un diagnòstic tardà que fa més difícil combatre la malaltia.

Les entitats que lluiten contra la sida han aplaudit la decisió del govern espanyol. Cesida assegura que suposarà "un gran pas" per complir els objectius de l'ONU, que marquen que el 90% de les persones amb VIH estiguin diagnosticades

ARXIVAT A:
SalutSida
Anar al contingut