Creus grogues esteses, fetes amb tovalloles, a la platja de Mataró. ACN
Creus grogues esteses, fetes amb tovalloles, a la platja de Mataró. ACN
Mataró

Tensió a la platja de Mataró per l'estesa de tovalloles grogues en forma de creu

La policia local de Mataró revisa els vehicles que accedeixen a la platja coincidint amb la convocatòria de la plantada

Actualitzat

Acaba sense cap incident important l'acció del CDR de Mataró d'aquest matí en resposta a les agressions de la setmana passada a Canet de Mar.

Un centenar de voluntaris han començat el matí omplint la platja del Varador de creus grogues. Aquest cop, però, no s'ha optat per creus de fusta, sinó per un element més habitual a les platges: trossos de roba de color groc disposats en forma de creu.

 


 

Una resposta del CDR a les agressions de la setmana passada a Canet de Mar i han esquivat el fet que no tenien permís per clavar-hi creus de color groc.

Després de fer l'estesa de creus grogues a la platja, s'han fet accions puntuals per la ciutat amb les creus de fusta de color groc que preveia la convocatòria original. 

De forma paral·lela també hi havia una convocatòria de grups unionistes per treure-les. Durant l'acció dels CDR's hi ha hagut un incident aïllat: un home ha intentat treure les creus de roba groga de la sorra.

Els manifestants s'han congregat al seu voltant, i hi ha hagut un petit enfrontament verbal. Finalment, la policia local i els Mossos d'Esquadra se l'han emportat i, en marxar, aquesta persona ha fet crits enaltint la figura de Franco.

 

L'alcalde, David Bote, recorda que els CDR's no tenien permís per fer la plantada de creus i que la policia local ha aixecat acta.

A primera hora del matí, la policia local de Mataró s'ha desplegat als accessos de la platja del Varador, ha aturat els vehicles que hi volien accedir i ha demanat als conductors que obrissin el maleter per veure què hi havia a l'interior.

 

 

 

L'alcalde de Mataró, David Bote, va convocar divendres la junta de seguretat local, que va acordar la prohibició de plantar les creus grogues per evitar enfrontaments com els que hi va haver dilluns passat a Canet de Mar. Bote explicava aquesta setmana que la plantada de creus no estava autoritzada i va anunciar que es desplegaria un dispositiu policial per impedir que l'acció tirés endavant.

"Això és el que volem per a la nostra ciutat, aquesta tensió contínua? Jo estic segur que la majoria dels ciutadans no és el que volen per a Mataró i, per tant, faig una nova crida al seny, a la calma, a la convivència i al respecte."

El Departament de Territori explica que no ha rebut cap petició per fer cap acció de protesta a la platja. La Generalitat és l'encarregada de donar el permís definitiu, però necessita una sol·licitud de l'entitat que promou l'activitat i un informe previ de l'Ajuntament, en aquest cas, el de Mataró.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut