Els geriàtrics, en una situació econòmica límit
Els geriàtrics, en una situació econòmica límit

La patronal de les residències d'avis denuncia que estan en una situació insostenible

Reclamen un augment de les tarifes que els paga el govern, que estan congelades des del 2009

RedaccióActualitzat

La patronal dels centres assistencials per a gent gran, ACRA, reclama al govern un augment de les tarifes que paga per les places concertades per evitar que baixi la qualitat. Denuncien que les tarifes no han variat des del 2009, mentre que els costos sí que han crescut, més d'un 10%.

Aquesta diferència entre l'increment de costos i la congelació de les tarifes concertades està portant el sector a una situació insostenible, segons assegura Jordi Vilardell, vocal de la patronal.

"Les persones grans estan rebent un servei amb un 10% menys de recursos, com a mínim. L'increment de cost, com a mínim també, supera igualment el 10%. La tendència és creixent. Per tant necessitem una correcció de tarifa mínima de l'11%, i les conseqüències de no fer-ho poden ser imprevisibles ara mateix."

La patronal de les residències d'avis afirma que aquesta diferència entre ingressos i costos pot generar un model assistencial "low cost" que no desitgen. A Catalunya hi ha 56.000 places assistencials, de les quals 10.000 són públiques, 11.000 són gestionades per entitats socials i 34.000 són concertades.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut