La parella de Romeva: "Amb la presó, s'estan vulnerant els drets dels infants"

Acompanyem Diana Riba, la parella de Raül Romeva, a una visita a la presó de Lledoners

RedaccióActualitzat

Raül Romeva porta 160 dies empresonat. Primer a Estremera i ara a Lledoners. La seva companya, Diana Riba, ens ha explicat com ho viu la família,

"Mai he comptat els dies que porta. Sé que va entrar un 23 de març per segon cop, perquè va ser l'aniversari de la nostra filla gran."

Ella i els dos fills de Romeva han notat el canvi de presó. Ara fan menys quilòmetres, però això, diu, "no ho fa menys dur":

"Quan anàvem a Madrid sempre sortíem de nit perquè suposava 15 hores de viatge."

"No deixa de ser igual de dur encara que es redueixi el temps de viatge anar a veure el teu familiar a la presó en una presó preventiva tan injusta."

 

 

Riba es queixa en especial pels fills. Denuncia que s'estan vulnerant els seus drets:

"Una de les barbaritats que s'ha d'explicar un cop rere l'altre és com s'estan vulnerant els drets dels infants amb aquesta presó preventiva."

"El que trenca tots els esquemes de qualsevol família és que has d'entrar a una presó on el temps i l'espai està limitat pel sistema penitenciari per relacionar-te amb el teu pare."

A la presó, el temps es concentra:

"El que tu vius en un mes a casa teva, nosaltres ho vivim en una hora i mitja a la presó. Passa de tot. Tot queda concentrat en una hora i mitja."

 

 

Aquesta setmana el Suprem ha habilitat el mes d'agost per seguir la causa. Això fa pensar els empresonats en un judici a la tardor, i sense massa temps per preparar la defensa.

"Teníem l'esperança que ara hi hagués una llibertat, es relaxés el procés judicial, es donés temps per preparar una bona defensa amb llibertat i buscant totes les proves. On hi hagués un judici més cap a mitjans de 2019. I ens hem trobat aquesta notícia."

"Ens veiem més en un judici totalment injust, en un indefensió absoluta, on haurem d'acabar a Estrasburg."

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàRebel·lióRaül Romeva
Anar al contingut