Barcelona, escollida per tenir un dels superordinadors més potents d'Europa
El superordinador actual del BSC

La nova màquina del Centre de Supercomputació, la més "verda" d'Europa

Xavier DuranActualitzat

El superordinador Mare Nostrum té la màquina més verda d'Europa, segons la classificació donada a conèixer a la fira que s'està celebrant a Frankfurt. Concretament, la distinció l'ha rebut el bloc POWER9 del Barcelona Supercomputing Center.

Aquest bloc consisteix en tres racks o bastidors metàl·lics on s'allotgen 54 servidors IBM. La seva potència i eficiència els permet executar 11.865 bilions d'operacions per watt consumit. I això el situa en la novena posició del Green500. Al davant té sis superordinadors japonesos i dos ordinadors nord-americans. És, per tant, el bloc més eficient d'Europa.

El bloc POWER 9 del MareNostrum 4 va entrar en operació el mes de maig i està bàsicament dedicat a la Intel·ligència Artificial.

En la classificació general de velocitat, el Top500, el bloc POWER9 del BSC ha quedat situat a la posició 255. En canvi, el bloc de propòsit general de MareNostrum 4 ocupa la posició 22.

El número 1 en aquesta classificació és el Summit nord-americà, que ha acabat amb anys de domini xinès. Precisament, el POWER9 utilitza les mateixes tecnologies del Summit.

ARXIVAT A:
Ciència
Anar al contingut