La Pobla de Mafumet

La ministra de Foment confirma que el tercer rail d'ample europeu estarà enllestit el 2015

La ministra ha explicat que les obres entre Tarragona i Castellbisbal es licitaran el primer trimestre de l'any que ve, i començaran el 2013, amb un termini d'execució d'entre 15 i 24 mesos, en funció del tram de via nova que hagi de fer-se.

RedaccióActualitzat
La ministra de Foment, Anna Pastor, s'ha compromès davant els sectors socioeconòmics de Tarragona a impulsar immediatament les obres del tercer rail d'ample europeu entre Tarragona i Barcelona. Segons Pastor, per qui en moments de crisi i de moltes retallades com l'actual cal invertir en infraestructures necessàries per al territori, aquesta és "una prioritat" per al govern de l'Estat.

La ministra ha explicat que les obres entre Tarragona i Castellbisbal es licitaran el primer trimestre de l'any que ve, i començaran el 2013, amb un termini d'execució d'entre 15 i 24 mesos, en funció del tram de via nova que hagi de fer-se. "En alguns trams, que espero que siguin els que menys, es farà la via sencera amb els dos amples per adaptar-se als trànsits interns de mercaderies i els dirigits a l'exportació", ha explicat Pastor. I ha afegit: "No renunciem a la connexió de l'AVE que hem fet des de Madrid a Catalunya, però el tercer rail donarà un impuls i un auge molt necessaris a les mercaderies".

La ministra ha visitat avui les instal·lacions de Repsol Química a la Pobla de Mafumet i ha mantingut una reunió de treball amb el president de la patronal química AEQT i director de Repsol a Tarragona, Joan Pedrerol, amb el president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu, i amb diversos alcaldes de la zona. Pedrerol ha remarcat que el tercer rail és "indispensable" per garantir el sector químic de la zona, el més important del sud d'Europa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut