Barcelona

La llei contra violència masclista garantirà el cobrament de la pensió en cas de separació

La nova llei contra la violència masclista que aprovarà aquest dimecres el Parlament de Catalunya tipifica la violència econòmica com un nou tipus d'agressió contra les dones. Per aquest motiu, la normativa preveu que la Generalitat pugui avançar els diners quan hi hagi una situació d'impagament de la pensió econòmica en cas de separació. Així ho han confirmat a Catalunya Ràdio fonts del Departament d'Acció Social i Ciutadania.

Actualitzat

Es calcula que cada any s'incompleixen a Catalunya 12.000 resolucions judicials per pensions econòmiques en cas de separació. Això suposa el 30% del total, i la majoria de perjudicades són dones.

Per fer front a aquesta situació, la Generalitat preveu crear un fons econòmic que permeti avançar els diners a les dones que no cobrin la pensió dels seus exmarits. Aquests diners es reclamaran després a l'home, que en cas de seguir sense pagar, tindrà un deute amb l'administració.

D'aquesta manera, es vol protegir les dones de la situació d'indefensió que pateixen en cas d'impagament de la pensió, i passa a considerar-se aquest fet com un nou tipus d'agressió masclista.

Anar al contingut