Dennis McGuire va agonitzar durant quinze minuts abans de morir.
Dennis McGuire va agonitzar durant quinze minuts abans de morir.
Washington

La justícia dels Estats Units suspèn una execució perquè la injecció letal no estava homologada

El Suprem dels Estats Units ha ordenat la suspensió temporal de l'execució d'un pres després que l'estat de Missouri s'hagi negat a revelar la procedència de la injecció letal. La injecció que es vol utilitzar en aquest cas no està homologada per les autoritats federals. Fa uns dies, un altre reclús va estar agonitzant un quart d'hora a Ohio després de subministrar-li una nova combinació de fàrmacs.

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem dels Estats Units suspèn l'execució d'un condemnat a mort perquè la injecció que se li havia d'administrar no estava homologada. Els advocats de Herbert Smulls havien demanat la procedència de la injecció letal, però l'estat de Missouri s'hi va negar perquè la van catalogar de "secreta". Smulls va ser condemnat a pena de mort per assassinar el propietari d'una joieria durant un atracament el 1991.

Els advocats al·leguen que el contingut de la injecció letal -autoritzada per l'estat de MIssouri però no per les autoritats federals- procedeix d'un laboratori d'Oklahoma sense llicència a Missouri, i que ha estat mal conservat. Segons la defensa, no hi ha prou informació per garantir que el pres no patirà dolor durant l'execució. Això podria violar la vuitena esmena de la Constitució nord-americana, que prohibeix els càstigs cruels.

La decisió del Suprem de suspendre aquesta execució arriba pocs dies després que el reclús Dennis McGuire va estar agonitzant quinze minuts a Ohio en ser-li injectada una nova combinació de fàrmacs. En aquell cas, el jutge va autoritzar l'execució, però ara l'ha impedit. Un dels tres components que hi ha a les injeccions letals, el barbitúric, s'ha exhaurit, i l'empresa que el subministrava ha deixat de fer-lo per raons ètiques, un exemple que han seguit la resta de companyies europees, i que ha derivat en l'elaboració d'una nova combinació.

 

 

 

 

 

Anar al contingut