El Caire

La institució religiosa més prestigiosa del món islàmic suspèn el diàleg amb el Vaticà

La institució religiosa més important del món islàmic, Al Azhar, ha suspès el diàleg amb el Vaticà en protesta per les declaracions de Benet XVI, segons un responsable citat pel diari egipci "Al Misri al Yom". Omar al Dib, president de la Comissió Permanent pel diàleg entre les religions, formada per representants del Vaticà i Al Azhar, ha assegurat que no reprendrà el diàleg fins que el Papa no ofereixi "disculpes extraordinàries". Segons Al-Dib, el pontífex va "insultar l'islam i el seu enviat".

Actualitzat
"El diàleg amb el Vaticà ha estat suspès. No hi haurà contactes entre les dues parts abans que sigui emesa una disculpa oficial del papa Benet XVI per insultar l'islam i el seu enviat." Així ho ha asseverat de forma taxativa Al-Dib al rotatiu egipci, en què ha afegit que "les referències del Papa a la conversa entre l'emperador bizantí i un intel·lectual persa significa que està d'acord amb aquesta història".

Precisament, el bisbe de Roma ha declarat que el passatge del seu discurs era una cita d'un text medieval que no expressa el seu pensament personal i que espera que l'explicació de l'"autèntic sentit de les seves paraules serveixi per calmar els ànims". La majoria de líders religiosos islàmics, però, continuen exigint unes "disculpes clares". La Unió Mundial de savis Islàmics ha declarat avui "dia de la ira", tot i que "raonable i no violenta".


Anar al contingut