La guerra de Líbia ha causat 50.000 morts

Prop de 50.000 persones han mort a Líbia des que va començar la guerra, al mes de febrer. Aquesta xifra l'ha donada el coronel Hisham Buhagiar, comandant de les tropes anti-Gaddafi, que va prendre Trípoli fa una setmana. Segons Buhagiar, només a Misrata i Zlitan hi han mort 15.000 i 17.000 persones. Per la seva banda, l'OTAN ha dit que creu que Gaddafi continua mantenint el control sobre les seves tropes i el seu armament.

Actualitzat
Segons el portaveu militar de la missió de l'OTAN a Líbia, el coronel Roland Lavoie, Gaddafi "encara té capacitat per a exercir cert nivell de comandament i control". En concret, ha precisat que Gaddafi encara manté la capacitat de "comandar i controlar els moviments de les tropes i de les armes, així com el desplegament d'aquestes armes".

Pel que ha pogut observar l'Aliança, les tropes de Gaddafi que es retiren ho fan de manera ordenada cap a les segones millors posicions des d'on poden continuar la guerra. "L'amenaça continua", ha assenyalat el portaveu militar, que ha afegit que "Gaddafi ha demostrat repetidament que és agressiu i que no té la intenció de retirar-se amb calma i cessar les hostilitats".

D'altra banda, ha indicat que els seguidors de Gaddafi tenen molta habilitat per moure's dins de les fronteres de Líbia, i que l'OTAN no té raons per pensar que podrien refugiar-se en algun país veí.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut