Tarragona

La grada mig buida i el públic "seleccionat", crítiques a la inauguració dels Jocs

El govern critica que hi hagués cadires buides quan l'organització havia denegat invitacions a la Generalitat

Actualitzat

Una cerimònia inaugural dels XVIII Jocs Mediterranis precedida d'un fort distanciament institucional ha donat pas als comentaris pel joc de xiulets i aplaudiments quan van sonar tant "Els segadors" com l'himne d'Espanya. Però dues coses que han cridat especialment l'atenció de l'acte: el pla general del Nou Estadi de Tarragona, que mostrava bona part de la grada buida i l'esbroncada adreçada al president de la Generalitat, Quim Torra.


A totes dues coses s'hi ha referit aquest matí la portaveu del govern i consellera de Presidència, Elsa Artadi, en una entrevista a RAC1. Artadi ha assegurat que el públic estava "seleccionat" i s'ha queixat que, malgrat que hi havia molts seients buits, els van denegar invitacions per a compromisos:

"Era un públic sorprenentment seleccionat. Ens va sorprendre que hi hagués tan poca gent perquè des de la Secretaria de l'Esport s'havien demanat invitacions per a compromisos, tant per a nosaltres com per a la Diputació de Tarragona i se'ns va dir que no n'hi havia."

Tot i així, ha considerat "normal" que la gent es pugui expressar. "Això no ho critiquem", i ha afegit que "ni ho perseguirem ni ens semblarà un delicte d'odi", en una clara referència a les polèmiques per la presència d'estelades i simbologia de color groc en estadis.

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, s'ha sumat a les crítiques. S'hi ha referit a través del seu compte de Twitter assegurant que el públic que hi assistia era gairebé tot "triat i controlat". També falta d'"esma" dels discursos i d'"olor de naftalina" a la llotja.

 

Notícia relacionada: Concentracions a Tarragona a favor i contra Felip VI en la inauguració dels Jocs Mediterranis

 

Ballesteros assegura que era "impossible seleccionar el públic"

També ha RAC1, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha contradit Artadi i Maragall:

"Era materialment impossible seleccionar el públic. La venda d'entrades la vam dipositar tota sota contracte a l'empresa Ticketmaster, que va guanyar el concurs públic."

Sobre els espais buits a la grada, Ballesteros ha insistit que les entrades que estaven a la venda es van exhaurir i ha afegit que demanarà a l'empresa que va gestionar l'aforament que especifiqui quantes invitacions no es van fer servir. L'alcalde de Tarragona també ha assegurat que la Generalitat va rebre totes les invitacions que havia demanat.

"No són uns Jocs Olímpics i no tenen el pressupost que toca"

 

Ballesteros també ha defensat una cerimònia que molts han trobat deslluïda assegurant que no són uns Jocs Olímpics i que el pressupost ha estat més reduït del que caldria esperar.

"Per mi, la cerimònia va ser un èxit des del punt de vista de la producció i la realització."

L'absència d'una actuació castellera durant la cerimònia també ha estat comentada. Sobre aquest aspecte, Ballesteros ha assegurat que "no van voler actuar", sinó que "van preferir fer-ho en una actuació especial que ja està programada".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut