Bitllets de 50 euros amb la bandera europea de fons (Reuters)
L'economia espanyola continua creixent però de manera més moderada (Reuters)
Washington

La gestió de la crisi econòmica enfonsa la confiança en el projecte europeu

Els últims dotze mesos, on més ha caigut el suport al projecte europeu és a França i a l'estat espanyol, que ha passat d'un 60% de persones favorables a un 46%. Així ho revela l'enquesta feta per una prestigiosa institució nord-americana que s'encarrega d'elaborar estudis d'opinió.

RedaccióActualitzat
La imatge de les institucions comunitàries no passa pel millor moment. Així ho revela l'enquesta feta per una prestigiosa institució nord-americana que s'encarrega d'elaborar estudis d'opinió i que mostra que, sobretot, la gestió de la crisi econòmica ha fet caure la confiança en la Unió Europea i el percentatge de persones favorables al projecte europeu baixa.

En els últims dotze mesos, on més ha caigut el suport al projecte europeu és a França i a l'estat espanyol, que ha passat d'un 60% de persones favorables a un 46%. Un dels principals motius de la crisi de confiança és la situació econòmica, que es veu de manera negativa. Davant la pregunta "La situació de l'economia és bona?", només un 4% dels enquestats a Espanya, un 3% dels italians o un 1% dels grecs diuen que sí que és bona. L'any 2007, abans de la crisi, el percentatge a Espanya era del 65%.

Per millorar aquesta situació, la majoria dels enquestats creuen que cal un cert grau d'austeritat. En el cas de l'estat espanyol, el 67% creu que caldria reduir la despesa pública i només un 28% considera que caldria augmentar-la. Malgrat la negra situació econòmica, l'enquesta revela confiança en la moneda única.

En l'estudi també es demana la valoració dels líders polítics. Els més mal valorats són el primer ministre italià, el seu homòleg grec i el president del govern espanyol. Mariano Rajoy ha passat d'un suport del 45% fa un any al 27% actual.
Anar al contingut