Imatge de l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, i la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, durant la reunió del 21 de setemb…
Imatge de l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, i la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, durant la reunió del 21 de setembre de 2016. (Horitzontal)

La Generalitat licitarà el projecte del nou edifici de l'escola Ernest Lluch de l'Hospitalet l'any vinent

ACN L'Hospitalet de Llobregat.-L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, i la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, que s'han reunit aquest dimecres en el marc de la taula bilateral formada per la Generalitat i l'Ajuntament de l'Hospitalet, han acordat iniciar els treballs de redacció d'un conveni de col·laboració en matèria educativa entre ambdues institucions. Mentrestant, Meritxell Ruiz s'ha compromès amb Marín a licitar el projecte del nou edifici de l'escola Ernest Lluch el 2017 i, posteriorment, licitar la redacció del projecte de l'escola Paco Candel, dos centres que fa anys que estan en barracots. La consellera també ha anunciat un pla integral de reforma de les escoles Frederic Mistral, Milagros Consarnau, Bernat Metge, Busquets i Punset i Joaquim Ruyra, incloses totes elles al Pla d'urgència de renovació d'equipaments escolars. L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, ha agraït aquests compromisos que, "tot i que arriben tard", donen resposta a necessitats que la ciutat ha reivindicat llargament.

Més enllà del compromís de construcció de les dues noves escoles i la reforma de les altres cinc, que es concretarà aquest 2017 amb la substitució de la teulada d'un dels centres, la reunió entre Núria Marín i Meritxell Ruiz ha servit per avançar en altres qüestions que es treballaran al conveni de col·laboració entre ambdues administracions en matèria educativa.Govern i Ajuntament de l'Hospitalet han acordat elaborar un mapa de l'educació especial, amb la identificació dels recursos necessaris per la ciutat. En aquest sentit, Meritxell Ruiz ha assenyalat que, dins el pla de priorització de recursos de la Generalitat, aquest curs s'han obert dues noves unitats de suport a l'educació especial (USEEs), una a primària i una a secundària, i s'han contractat 25 nous professors per a centres de màxima complexitat. Ruiz ha destacat la importància de potenciar la Formació Professional (FP) a la ciutat. En aquest sentit, ha recordat que en el curs recentment iniciat s'han posat en marxa quatre nous cicles formatius que s'afegeixen a la FP dual que és, ha afirmat, "un gran instrument per millorar la capacitació professional dels nostres joves" i que demostra també que les empreses de l'Hospitalet han apostat per aquesta formació "que és un dels eixos de futur". La consellera d'Ensenyament ha destacat també que dels 8 centres de tot Catalunya que formen part de la prova pilot d'itineraris formatius específics de FP adaptats a alumnes amb necessitats especials, un d'ells es troba a l'Hospitalet. Uns cicles formatius de quatre anys, en comptes dels dos anys habituals, preparats per formar de forma específica alumnes amb algun tipus de discapacitat intel·lectual. L'alcaldessa de l'Hospitalet ha valorat que la reunió d'avui és una mostra més de la ferma voluntat de les dues administracions per treballar plegades i ha destacat que, des de la primera reunió amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha avançat en determinades qüestions que estaven en 'stand bye' i que ara han començat a bellugar-se. Sobre el nou marc de relació en matèria educativa, Marín ha assegurat que en cap moment s'han plantejat que la col·laboració es pugui concretar en un consorci d'educació com el que funciona a Barcelona entre el consistori i l'ajuntament.

Anar al contingut