L'objectiu de la proposta és augmentar un 20% el públic als museus en un termini de deu anys
L'objectiu de la proposta és augmentar un 20% el públic als museus en un termini de deu anys
Barcelona

La Generalitat crearà un nou carnet de biblioteca que oferirà descomptes als museus

El nou carnet es dirà "Catalunya és cultura" i es posarà en marxa al gener

RedaccióActualitzat

La Generalitat crearà un carnet que substituirà el de la xarxa de biblioteques públiques i que oferirà descomptes per anar a museus i altres equipaments culturals. És una de les propostes que ha presentat la Conselleria de Cultura en el pla de museus, que pretén augmentar un 20% el públic en un termini de deu anys. 

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha anunciat que el nou carnet es dirà "Catalunya és cultura" i es posarà en marxa al gener. Substituirà el fins ara carnet de biblioteca, que tenia 3,5 milions d'usuaris.

Entre les prioritats d'aquest pla hi ha ampliar el MNAC i convertir la muntanya de Montjuïc en un centre museístic, sumant-hi el CaixaFòrum, la Fundació Miró i, possiblement, dos museus nous que es faran realitat en els propers anys: el Centre Nacional de Fotografia i el Museu d'Arquitectura de Catalunya. 

Al final del 2014, Catalunya tenia un total de 643 equipaments museístics, 93 més que el 2009. L'any passat, els museus i col·leccions van rebre més de 23 milions de visitants. El museu més visitat va ser el Teatre-Museu Dalí, seguit del del Futbol Club Barcelona. De les col·leccions obertes al públic, la més visitada va ser la de la Sagrada Família i el Born Centre Cultural.

Anar al contingut