Menors no acompanyats que s'allotgen en un hotel de Sant Just Desvern
Menors no acompanyats que s'allotgen en un hotel de Sant Just Desvern

La Generalitat crearà centres d'emergència per a menors no acompanyats

Actualitzat

La Generalitat obrirà centres emergència per als menors estrangers no acompanyats. Els primers, en pocs dies. N'hi haurà a les quatre demarcacions i també a les Terres de l'Ebre, per acollir els que ara dormen al carrer o, fins i tot, en comissaries.

Després de les denúncies dels últims dies que hi ha menors estrangers no acompanyats dormint, entre altres llocs, a les comissaries per falta de places; els implicats en l'atenció d'aquests menors han decidit que, a partir d'ara, es reuniran diàriament.

Volen tenir la foto precisa de quants menors arriben i on els poden portar, per fer front al que qualifiquen d'emergència social.

Cada matí els Mossos es trobaran amb la Direcció General d'Atenció a la Infància, en una reunió en què també hi haurà el Departament de Justícia, Salut Pública i les entitats socials.

Georgina Oliva, directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, ha anunciat la creació de centres de 100 places.

"Nosaltres, centres de 400 o de 500 persones, no els crearem. Crearem aquests centres grans de primera entrada que seran com a màxim de 100. Que serveixin d'entrada en el sistema de protecció on puguem fer unes revisions mèdiques, on puguem fer una primera anàlisi de la situació de cada noi, i a partir d'aquí derivar-los als centres d'acolliment del sistema de protecció."

En vuit mesos, han vingut 2.000 joves, mentre que durant tot l'any passat en van arribar 1.500.

Durant l'agost van arribar a Catalunya 450 menors migrants no acompanyats, i en la primera quinzena de setembre ja n'han arribat 180. Els centres estan desbordats, i molts han tornat a dormir aquest aquest cap de setmana en comissaries dels Mossos d'Esquadra, sovint a terra.

D'altres, amb més sort, s'estan en hotels. És el cas d'un hotel de Sant Just Desvern. 110 menors no acompanyats s'allotgen en un hotel d'aquesta població des de fa 20 dies.

La setmana passada, després de saber-se que alguns joves migrants no acompanyats estaven dormint en comissaries de policia, els departaments d'Interior i Afers Socials van discrepar sobre com s'està acollint els menors estrangers.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
MenorsMigracions
Anar al contingut