Barcelona

La Generalitat constata que els estatuts de sis comunitats autònomes tenen articles impugnats pel PP en el català

La Generalitat ha elaborat un estudi comparatiu sobre els nous estatuts d'autonomia que posa en evidència que sis comunitats autònomes tenen en els seus textos articles similars als que ha impugnat el PP en l'Estatut català. L'informe, realitzat per la Secretaria de Relacions Institucionals i Participació, reflecteix que, al contrari del que ha passat amb el text català, el PP no ha impugnat cap dels articles dels estatuts de les altres comunitats autònomes. Segons el govern català, aquest estudi reflecteix "la incoherència i la falta de rigor del PP, ja que considera inconstitucionals articles de l'Estatut català que, en canvi, ha avalat" en altres comunitats autònomes.

Actualitzat

En concret, segons aquest estudi, Andalusia, Aragó, les Balears i el País Valencià tenen en els seus estatuts (que ja estan en vigor) fins a 95 articles similars als que s'inclouen en el català, i tant les Canàries com Castella-la Manxa n'inclouran de semblants en les reformes estatutàries que estan preparant.

D'acord amb l'informe, Andalusia té 42 articles "calcats o molt similars" als de l'Estatut; el País Valencià, 11; les Illes Balears, 6, i Aragó, 9. Per la seva banda, el text de Castella-la Manxa, que ja ha estat aprovat pel Parlament autonòmic i admès a tràmit al Congrés, en conté 13 més.

En el cas de l'Estatut canari, que s'està negociant al Congrés, l'informe assegura que dels primers acords assolits "es desprèn" que també inclourà diversos articles idèntics als que ha impugnat el PP davant del Tribunal Constitucional.

L'informe també compara els articles de l'Estatut català recorreguts pel Defensor del Poble i conclou que 21 "apareixen calcats o amb una petita diferència de forma en l'Estatut andalús".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut