Un peatge amb un carril per als vehicles d'alta ocupació (Foto: ACN)
Un peatge amb un carril per als vehicles d'alta ocupació (Foto: ACN)
Barcelona

La Generalitat apujarà més d'un 4,8% els peatges el 2012

Els peatges de la Generalitat pujaran entre un 4,8 i un 6,67% l'any que ve. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat que les tarifes s'incrementaran perquè s'hi repercuteix l'IPC i també l'IVA pendent d'anys anteriors. Com a contrapartida, hi haurà descomptes per a usuaris recurrents, vehicles amb 3 ocupants o més i els poc contaminants.

RedaccióActualitzat
L'increment dels peatges serà d'un 5,4%, de mitjana, per als vehicles lleugers i un 2,85% per als pesants. En el primer cas, destaquen els encariments de la C-33, fins al 6,67%, i la C-16, fins al 5,75%.

Els descomptes s'aplicaran als usuaris de Teletac de dilluns a divendres no festius, sempre que compleixin algun dels tres requisits. En el cas de dur tres o més ocupants, la rebaixa serà del 40% i s'aplicarà a partir del segon trimestre del 2012. Per als poc contaminants, serà del 30%, la mateixa reducció de què gaudiran els usuaris que passin més de 16 vegades al mes pel mateix peatge.

Recoder ha anunciat que els descomptes seran acumulables en alguns casos, com a la C-32 (als trams Castelldefels-Sitges i Montgat-Mataró), a la C-16 i a la C-33. S'aplicaran al llarg de l'any i que, en alguns casos, podran arribar al 100%. El conseller manté que la nova política aportarà "criteris sostenibles" a la gestió dels peatges. 

Els canvis s'han anunciat juntament amb l'encariment i les retallades en el servei del transport públic de l'àrea metropolitana de Barcelona.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut