Sant Boi de Llobregat

La Fundación Tony Manero i el cantautor Sisa actuaran a la divuitena edició del Festival Altaveu

El festival de la música i la cançó de Sant Boi de Llobregat, el Festival Altaveu, arriba a la seva divuitena edició. Entre els 14 artistes convidats destaquen la Fundació Tony Manero i el cantautor Sisa, que presentarà en primícia el seu últim treball. Com cada any, el festival barreja diferents estils que van des del flamenc fins als cantautors catalans, espanyols i internacionals, passant pel jazz, el pop rock o els grups infantils. El cartell del festival estarà constituït per onze grups i set d'ells s'expressen en català. El director de l'Altaveu, Albert Puig, ha assegurat que el conjunt d'artistes que passaran pel escenaris mostren el "bon moment de creativitat musical" que està vivint el país.

Actualitzat

Noms com Roger Mas, Jordi Gasión, més conegut com El Fill del Mestre, i les formacions Amparanoia o Obrint Pas són alguns dels més destacats del cartell d'aquest any. Com en edicions anteriors, hi haurà flamenc, aquest any de la mà del "cantaor" Diego el Cigala i, per primera vegada a Catalunya, es podrà escoltar la música de Jerry González acompanyat de la seva Big Band. 

Amb cinc anys de direcció del Festival Altaveu al seu darrere, Albert Puig ha afirmat que cal impulsar els escenaris de Sant Boi de Llobregat per humanitzar el festival i apropar els artistes al públic. Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Boi, Montserrat Gibert, ha destacat la falta d'autoestima de Catalunya per impulsar els seus propis artistes, que no reben el reconeixement que es mereixen. Per aquest motiu, el festival ha tornat a convocar els Premis Altaveu, per reconèixer els nous talents de la música i la cançó catalana. 

El Festival Altaveu compta amb un pressupost de 318.000 euros. A part dels concerts, també s'hi organitzarà una exposició amb documents gràfics d'edicions anteriors i una jornada de debat per tractar sobre els drets d'autor titulada "Noves Alternatives de Difusió de la Música: SGAE versus Creative Commons". 

Anar al contingut